1 Ekim 2014 Çarşamba

Konya Dt'de Perdeler 2 Ekim'de Açılıyor

KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 2014-2015 tiyatro sezonunun perdelerini, 2 Ekim Perşembe günü "Töre" adlı oyunla açacak.

Yeni oyunun biletleri, KDT gişesinden ve www.biletiva.com/devlet-tiyatrolari internet gişesinden satışa sunulmaya başlandı.
Turgut Özakman'ın yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışığı Mehmet Yaşayan, kostümü de Funda Çebi'ye ait. 

Töre; kadını yüceltmek, kan davasını aşağılamak için yazılmış bir oyun...

Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen sekiz kadının varoluş öyküsünün anlatıldığı oyunda, kocalarını toprağa gömmüş, sonrasında da aşkı, hayatı, sevdayı unutmuş, ellerinde silahla dolaşan, erkekleşmiş kadınların yaşamından bir kesit sunuluyor.
Yeniden baharı kuşanmak ve umudu savunmak için direnen kadınların hayat hikayelerinin ele alındığı oyunda, "Peki bu karabasan ortamında kim galip gelecek? Töre mi, yoksa aşk mı?" kaosu gözler önüne seriliyor.
Oyun, 2 Ekim Perşembe ve 3 Ekim Cuma günü saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.
Ayrıca tiyatro sezonuna 3 yeni oyun ile başlayacak olan KDT, "Töre" oyununun yanında, kurucu sanatçılardan Ersin Ayhan'ın yönettiği  "Pinokyo" ve yine kurucu sanatçılardan Ömer Naci Topçu'nun yönetmenliğini üstlendiği "Misafir" oyunlarını sahneleyecek.
- Mistik Müzik Festivali başlıyor
 Konya'da 22-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 11. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali bugün, Afrika kıtası ve Madagaskar arasında yer alan Komor Ada takımının bir parçası olan Mayotte'den, kadın zikri Deba müzikleri icra eden "Deba Topluluğu" ile açılıyor. 
Bolivya'dan Endonezya'ya, İspanya'dan İran'a, Tacikistan'dan Mayotte'ye 9 ülkeden dünyanın mistik müziklerinin buluşacağı festivalde, her gün saat 21.00'de sanatçılar performanslarını müzikseverlerin beğenisine sunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder